Villajoyosa & regio

Binnen een straal van 30 km ontdek je tal van pitoreske dorpjes en leuke bezienswaardigheden.

De boeiende regio rondom Villajoyosa

Vraag aan de receptie van het Blue Line Hotel alle informatie over de leuke stadjes in de omgeving en over de vele interessante bezienswaardigheden.

20180403_144712

Alicante

Alicante, de stad met de mooie stranden en prachtige wandelboulevard Explanada España, ligt op op ongeveer 25 km van Villajoyosa. Geen auto ter beschikking? Je kan ook de tram nemen die je tot in het centrum van de stad brengt.

Van Alicante Airport is het ongeveer 35 km tot aan ons appartement. Een half uurtje rijden dus vanaf de luchthaven.

20180401_105901

Benidorm

Hou je van lange, uitgestrekte zandstranden?  Van gezellige drukte en levendige winkelstraten? Dan moet je in Benidorm zijn, 7 km ten noorden van Villajoyosa.

Speciaal voor de kids: de omgeving van Benidorm biedt tal van attracties, waterpretparken en zelfs een heus zeedierenpark!

 

DSCN0255

Altea en andere gezellige stadjes

Altea ligt 15 km ten noorden van Villajoyosa en is gebouwd op een heuvel. Het is een gezellig stadje met nauwe, geplaveide straatjes, leuke winkeltjes en lekkere restaurants. Hou je van mooie kerken? Dan is de klim tot boven meer dan de moeite waard!

Andere leuke stadjes die wij je absoluut aanraden zijn Finestrat, Cala en Calp.

mundomar-39993

Dieren- en attractieparken

Ook voor kids is Villajoyosa de geknipte uitvalsbasis. In de buurt vind je tal van spectaculaire attractie- en dierenparken.
In Terra Natura ontdek je per continent de dieren die er leven (of bijna uitgestorven zijn). Het bijbehorende waterpark Aqua Natura biedt heerlijke verkoeling op warme dagen en is ook geschikt voor de allerkleinsten.

In MundoMar maak je kennis met het leven van zeedieren en reptielen. Zwemmen met zeeleeuwen? Een ontmoeting met dolfijnen? Hier kan het allemaal!

Zijn je kids gek op kicks? Dan is Terra Mitica the place to be! Hier vind je ondermeer de Inferno, een attractie waarin je als een bal tegen 60 km per uur ronddraait...

Guadalest

Cultuur & geschiedenis

De historische trekpleisters, musea en culturele bezienswaardigheden in en rond Villajoyosa zijn te talrijk om op te sommen. Aan de receptie van het Blue Line Hotel vind je gedetailleerde documentatie.

Toch is er één plekje dat we je niet willen onthouden: Guadulest. Dit schilderachtige, 1000 jaar oude dorpje in de buurt van Benidorm ligt goed verborgen in de bergen en is op unieke wijze in de hoge rotsen geïntegreerd. Het Moorse kasteel - El Castell de Guadalest - was jarenlang een belangrijk verdedigingspunt tegen de Spanjaarden. Ook het uitzicht is hier fenomenaal.